La finalitat de la revista ALIMARA amb la Col·lecció «IMAS» (Innovació i Metodologia en Afers Socials) és publicar els articles agrupats en funció de la temàtica de l’àmbit dels serveis socials. Articles que aportin elements per analitzar i comprendre la realitat social, que proporcionin coneixements nous relacionats amb la pràctica o intervenció diària per a professionals, personal investigador, així com per al personal tècnic de les entitats prestadores de serveis, etc. En resum, articles que estiguin dedicats a dissenyar polítiques innovadores i inclusives (sociocomunitàries, laborals, sociosanitàries, etc.), a millorar la gestió, l’atenció i les condicions de vida dels col·lectius més vulnerables (gent gran, persones amb discapacitat, salut mental, infància i joventut, persones amb problemes de drogodependència, persones amb risc d’exclusió social....) i altres propostes d’anàlisi que tenguin una finalitat enriquidora de la praxi social, en general.
El caràcter i l’especificitat de la monografia en què es basa la Col·lecció «IMAS» permet aprofundir en la temàtica objecte de l’atenció i en la redacció dels articles, així com recórrer a la fonamentació teòrica o pràctica i conèixer amb més profunditat el bessó de la problemàtica social.
Les publicacions que els autors o autores proposin han de ser originals, inèdites i no han d’estar pendent de publicació de forma simultània a cap altra revista o mitjà de publicació semblant.
Els treballs que es presentin per publicar-se digitalment s’han d’emmarcar en un dels següents apartats:
a) Perspectives teòriques. Treballs originals de fonamentació teòrica que suposin un avanç de coneixement en l’àmbit de la comprensió i de l’anàlisi de la realitat social. Treballs en què cal replantejar la revisió conceptual del tema objecte d’estudi, tenir cura de la pertinència i claredat en el desenvolupament, així com en l’explicació o en la descripció de l’anàlisi crític de les conclusions.
b) Pràctica professional. Treballs originals des de l’experiència professional ja sigui de casos individuals, en grup o treball en xarxa, etc., com des de l’aplicació de projectes i de programes que suposin una aportació tècnica amb resultats d’eficàcia i de qualitat en la intervenció. Es valora l’oportunitat i la rellevància del problema plantejat, la claredat dels objectius, així com la coherència en el desenvolupament i en les conclusions aportades.
Altres aspectes que convé tenir presents quant a les normes d’edició:
El text en font tipogràfica Verdana, mida 12, amb un interlineat senzill i en format de DIN A4, amb les pàgines numerades en l’angle inferior dret. Quant a l’extensió, llevat de casos excepcionals, els articles no poden excedir les vint pàgines i s’hi admeten figures, esquemes i taules sempre que no suposin una alteració en la coherència de l’article i estiguin perfectament descrites.